• hrvatski
  • German
  • Italian
  • English

Villa Kascuni

privatni apartmani u Štinjanu (Pula), Hrvatska

Villa Kascuni

Sport i zabava

tenis TENNIS

Tennis klub Smrikve nalazi se 1km od naše kuće sa tri dobro uređena i osvijetljena terena. Uz ljubazne domaćine i članove kluba možete odigrati partiju tenisa u bilo koje doba dana i godine. Svake godine u tenis klubu Smrikve održava se dječji turnir u kojem sudjeluju ponajbolja djeca iz cijelog svijeta.
tenis ODBOJKA NA PIJESKU

Kako je odbojka na pijesku u proteklih nekoliko godina sve popularniji sport tako su i nicala odbojkaška igrališta gotovo na svim pulskim plažama. Najbliže igralište nalazi se na plaži Puntižela koja je udaljena cca 700m od naše kuće.
tenis SPORTOVI NA VODI

Na plaži Puntižele možete se okušati u sportovima na vodi kao što su jedrenje na dasci,skijanje na vodi, vožnja jet skyiem, vožnja na "banani", vožnja čamcem, pedalinom i sl. Svake godine početkom Studenog u Premanturi se održava prvenstvo u jedrenju na dasci (Hellowind) u kojem sudjeluju surferi iz cijele Europe. Na ovom dijelu Jadrana Premantura je najpogodnije mjesto za surfanje gdje surferi mogu okušati svu snagu Juga i Bure koji  najčešće pušu na tom dijelu poluotoka.
tenis GO KART

Blizu samog centra Pule oko 5km od naše kuće nalazi se kartodrom sa kružnom pistom od 1200m dužine na kojem možete isprobati svoje vozačke sposobnosti. Ovisno o vašem iskustvu možete isprobati vozilo od 9 KS pa sve do 125 KS.
tenis JAHANJE

Jahanje u Istri poprima sve veću popularnost, a Istra svojim prirodnim ljepotama pružit će vam pravi užitak dok jašete po njenim brežuljcima, dolinama, potocima, puteljcima uz more te obilaskom spilja i srednjovjekovnih gradića diljem Istre. Na rančevima koji se nalaze u Manjadvorcima (18 km od Ville Kascuni) i Medulinu (15 km od Ville Kascuni) možete pohađati školu jahanja i ići na organizirane izlete. Jedan od najznačajnijih konjičkih događaja u Istri svakako je Trka na prstenac koja se već desetljećima održava u Barbanu.
tenis LETENJE

Ukoliko želite razgledati južni dio Istre iz zraka na medulinskom aerodromu nalaze se nekoliko aviona cesna. Uz vodstvo iskusnih pilota iz zraka možete razgledati park prirode Rt Kamenjak, nacionalni park Brijune grad Pulu i sl. Let traje 15 ili 30 minuta.
tenis GOLF

U nacionalnom parku Brijuni golf igralište datira još iz 1922. g. Golf igralište smješteno je na sjeverozapadnom dijelu otoka i ima 18 rupa ukupne dužine 5482m. Specifičnost ovog igrališta je u tome što pored netaknute prirode golf igrate među srnama, jelenima, paunovima i ostalim životinjama koje obitavaju na otočju Brijuni. Pristup otočju moguć je s brodom koji polazi iz Fažane (Villa Kascuni je udaljena 3km od Fažane)
tenis BICIKLIZAM

Biciklizam u Istri ima dugu tradiciju i spada u jedan od najmasovnijih rekreativnih sportova na ovom području. Pula i okolica svojim geografskim opisom i blagom klimom omogućuju vožnju biciklom tijekom cijele godine. Samo u okolici Pule ima nekoliko označenih biciklističkih staza koje se protežu po brežuljcima, šumskim puteljcima, makadamu, putovima uz more, asfaltu i sl. Također biciklom možete razgledati centar Pule te kulturno povijesne spomenike po Puli.